diumenge, 19 de maig del 2013

PROJECTE DE MILLORA: LES EMOCIONS AL PRIMER CICLE D’INFANTIL

Som na Neus i na Laura, ambdues treballem a escoles infantils del municipi des Mercadal; a l’E.I Arc de Sant Martí i a l’E.I Es fiets, respectivament. Les dues escoletes formen part de la mateixa cooperativa d’educadores. Compartim claustre i mateixa línia pedagògica. En el nostre centre donem molta importància a tot el que envolta a l’infant. Considerem que una part fonamental per un bon desenvolupament integral, és la part emocional.

Tenir un bon equilibri afectiu i emocional, permet a l’infant construir una personalitat madura, entre moltes altres coses.

El nostre treball es centra en el món del les emocions i els sentiments, un món complex i alhora una mica desconegut. Aquest projecte, va dirigit a infants de primer cicle de tercer d’infantil, és a dir, fillets i filletes de tres anys.

Quan els infants comencen l’escola infantil, arriben amb una sèrie de vivències i experiències emocionals que influeixen en la seva personalitat, la seva manera d’actuar, la manera de relacionar-se amb la resta de companys, i fins hi tot, en l’adquisició de l’aprenentatge.

El projecte que nosaltres presentem, pot ser de gran utilitat, perquè ens ajuda a comprendre el món dels sentiments dels fillets/es. D’aquesta manera es pot arribar al fons dels comportaments que sorgeixen arrel de les emocions i sentiments, podent afrontar temes com la pèrdua d’un ésser estimat, separacions, l’arribada d’un germanet, etc.
 

Tenir un bon equilibri afectiu i emocional, permet a l’ infant construir una personalitat madura, entre moltes altres coses.

Per treballar les emocions ho farem a partir de diferents jocs i dinàmiques que hem seleccionat.

Tenim molta il·lusió per realitzar aquest projecte i per donar-li continuïtat el proper curs.
 
 
 
En aquesta entrada he treballat la competència 5.2 ja que he contextualitzat el projecte de millora a partir de l’anàlisi de les necessitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada