diumenge, 2 de juny del 2013

RECERCA A LA XARXA

En aquesta nova entrada es proposava que féssim una recerca en la xarxa per tal de trobar plans de millora a les escoles infantils en l’etapa de 0 a 3 anys.

La veritat és que no ha resultat gens fàcil. Penso que seria interessant trobar més diversitat de propostes de plans de millora, per tal de poder reflexionar sobre aquests i tenir l’oportunitat d’aportar-nos nous coneixements.

Després de visitar un sense fi de pàgines i blogs relacionats amb aquesta etapa he trobat un pla de millora que porten a terme a l’Escola Bressol El Cervelló de Baix el Llobregat, Barcelona. Posen en pràctica un reestructurar els espais que tenen a partir de la reflexió conjunta del claustre i d’una formació específica.

Personalment, penso que tenir cura de l’espai a l’escola és molt important. Potenciar ambients de jocs on es fomenti l’aprenentatge de l’infant per si mateix, hauria de ser un aspecte que es tingués sempre en compte. La manera en que s’ofereixen els materials o els detalls estètics fan que sigui més atractiu per a l’infant. La importància del espai no ha de quedar sols ha l’aula, penso que ha de traspassar les parets i arribar a l’espai exterior també.
 

Seguidament deixo l’enllaç de la proposta.

Una decoració o un espai d’aprenentatge?


 

He trobat dos plans de millores d’espais exteriors a escoles infantils. Es tracta de la construcció i plantació d’un jardí. Penso que tenir un hort escolar o jardí té moltes avantatges, és una font d’aprenentatge. El més important és implicar els més petits amb el tema, d’aquesta manera poden experimentar de primera mà com es fa per sembrar les llavors o planters, la cura que cal tenir d’aquestes perquè creixin i tornin grosses, els fruits o verdures que fan i inclòs descobrir que se’n fa d’aquests un cop recollits. Si l’escola disposa de cuina poder observar les cuineres com elaboren el dinar amb el que ells han recollit pot resultar tota una experiència força enriquidora. Una alternativa pels centres que no tinguin servei de cuina podria ser fer una descoberta a l’escola o preparar el berenar un dia.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
A continuació deixo dos enllaços.

La construcció d'un jardí: un petit espai ple de flors tot l'any


 
Jardí de la Llar d'Infants Municipal "El Molí" de Molins de Rei


 
 

En aquesta entrada he treballat les competències 5.3 ja que he cercat informació en relació a plans de millora i la competència 1.3 perquè he accedit i he revisat blogs per tal d’ampliar la meva formació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada